Sportski spomenar

Repriziraćemo emisiju u kojoj je gost bio košarkaš Ljubodrag Duci Simonović. U njegovoj karijeri sve se brzo dešavalo. Seniorski reprezentativac Jugoslavije postao je u sedamnaestoj. Tokom šest narednih godina odigrao je 109 utakmica za držvni tim, osvojio titulu svetskog prvaka i tri srebrne medalje na Evropskim prvenstvima. Uz to diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Olimpijske igre u Minhenu 1972. predstavljale su prekretnicu u životu Ljubodraga Simonovića. U znak protesta zbog dopinga dvojice portorikanskih košarkaša, napustio je državni tim. Bila je to njegova poslednja utakmica u reprezentaciji. Igrao je još nekoliko godina uglavnom u Crvenoj zvezdi i Nemačkoj.

Kasnije se u potpunosti posvetio nauci. Magistrirao je pravo, a doktorirao filozofiju. Napisao je desetak kritičkih knjiga o Olimpizmu, savremenom sportu, kapitalizmu...

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

 

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 29. jul 2014, 17:15) - anonymous [neregistrovani]

Sto reci na to...

...kada za ovakvog coveka nema mesta u sportskoj organizaciji u Srbiji!?

(nedelja, 27. jul 2014, 11:34) - Pa [neregistrovani]

Bojkotuju ga

jer mu nisu dorasli.

(nedelja, 05. jun 2011, 11:16) - Љубодраг Стојановић [neregistrovani]

Дух изнад материје

Сјајно, емотивно, дирљиво. Љубодраг Симоновић је изузетан интелект, човек од кога се много може научити, како у едукативном, тако и у људском смислу. Жалосна је чињеница да медији упорно бојкотују човека попут њега.

Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]