Sublimne frekvencije

Album „On Dark Horses” Eme Rut Randl, koji je u septembru 2018. godine objavila izdavačka kuća Sargent House.

Ema Rut Randl je američka kantautorka, gitaristkinja i vizuelna umetnica, koja je na muzičkoj sceni prisutna od 2008. godine. Svirala je u bendovima različitih stilskih usmerenja, a uporedo sa tim je razvijala i solističku karijeru. Do sada je objavila tri studijska izdanja, koja karakteriše spoj post-roka, metala, folka i drona.

Album On Dark Horses jedno je od njenih najzrelijih izdanja do sada. Naime, i na ranijim albumima ova umetnica stvarala je kombinujući pomenute žanrove, ali ne uspevajući da ostvari balans između njih. Po prvi put, Rendlova je tokom čitavog procesa kreiranja novih pesama radila sa kompletnim bendom, te na ovom izdanju preovladava žustri, gitarski zvuk, ali koji istovremeno donosi smirenu, umirujući atmosferu koja karakteriše celokupno izdanje.

Prema njenima rečima, On Dark Horses je album o prevazilaženju - razumevanju i prihvatanju različitih životnih situacija, iznad kojih se potom izdižemo i nastavljamo dalje. Neretko se u pesmama pojavljuju i reference na konje, koji, kako ističe Rendlova, iako tako snažni i lepi, zapravo nisu više slobodni.

Autorka emisije Jelena Damjanović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара