Легенде - Ван Гог

Групу су 1986. године основали Звонимир Ђукић - гитара, Горан Милосављевић - вокал, Ђорђе Петровић - клавијатуре, Предраг Поповић - бас гитара и Србољуб Радивојевић - бубањ. Фебруара 1986. године објавили су промо сингл „Трагови прошлости“. Исте године, на Омладинском фестивалу у Суботици, освајају другу награду публике и трећу жирија. Деби албум који објављују крајем године прати серија концерата. Убрзо престају са радом да би Звонимир Ђукић - Ђуле 1990. обновио групу.

Убрзо се појављује сингл „Губиш ме" а 1991. године и албум „Свет је мој", на коме се Ђуле први пут појављује у улози певача. Поред Ђукића, из оригиналне поставе, остао је само Србољуб Радивојевић. На албуму свирају: клавијатуриста Влада Барјактаревић, басиста Александар Бараћ и велики број гостију. На следећа два студијска албума, „Страст" (1993) и „Ходи" (1996), група је сведена на трио Ђукић/Бараћ/Радивојевић. Међутим, након тога, Бараћ је напустио групу. Половином 1998. године, објавили су мини компакт-диск са две акустичне верзије песме „Поље снова", а 1999. године изашао је албум „Опасан плес". Концертни диск „Happy New Ear" снимљен је на наступу у Хали спортова 24. децембра 1999. године. Крајем 2002. године изашао је албум „DrUnder".

Након паузе од четири године, седми студијски албум групе Ван Гог, назван „Коло", појавио се маја 2006. године. Освајају награду МТВ „Адрија" за најбољег регионалног извођача. У пролеће 2009. године, излази албум „Лавиринт" који је за месеца дана продат у више од 100.000 примерака. Године 2014. група је поново освојила награду МТВ „Адрија" за најбољег регионалног извођача. Следе албуми „Ако станемо, губимо све" 2016. година , „Море без обала" 2019. година.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво