Обрати пажњу!

Шта када аутентично новинарство – није то?

Ко би још посумњао да је дугогодишњи новинар немачког магазина Шпигл, Клас Релоцијус, награђиван и познат, заправо модерни барон Минхаузен?

Хонорарац „Шпигла”, новинар Хуан Морено покренуо је аферу „Релоциус”. Из штампе је управо изашла његова књига „Хиљаду редака лажи”, о успону и паду „Шпигловог” новинара Класа Релоциjуса који је са репортажама у мешавини лажи, бајке и фалсификата у пет година покупио око 40 немачких, европских и светских награда за „аутентично новинарство”. Продуцентска кућа „Уфа” из Потсдама је већ откупила филмска права на причу о „модерном Минхаузену”. На почетку емисије вам преносимо детаљније шта је Релоцијус све фабриковао, a дискутујемо и о томе како данас уопште веровати новинарима и хроничарима дешавања око нас.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана. Слушаћемо песме неколико музичара рођених на данашњи дан, ту је и пола сата песама само из Србије и региона, новитети са топ листа, приче о песмама и наш репортер са актуелним градским информацијама.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]