Летња башта

Колико знамо о интелектуалној својини и патентирању проналазака?

Завод за интелектуалну својину Републике Србије ове године обележава 99 година од оснивања, а тим поводом наша гошћа биће Мирјана Јелић, помоћница директора Завода и координаторка такмичења за доделу награда Светске организације за интелектуалну својину (WIPO). Разговараћемо о овом конкурсу за индустријски дизајн, патентирање неког проналаска и друга дела. Такође, говорићемо и о томе шта су надлежности Завода, када је важно њима се обратити ради заштите интелектуалне својине, и која делатност или група људи су најугроженији ако ова своја права не остваре.

У наставку вам препоручујемо манифестације широм Србије које можете да посетите данас, попут Фестивала зимнице у Коцељеви који је сигурно један од најмириснијих догађаја. Присећамо се албума „Monster” групе R.E.M., музике из филма „Петпарачке приче”, честитамо рођендан Аврил Лавињ, а очекује вас и пола сата „домаћица” - музике из Србије и региона, новитети са светских топ листа, наше редовне рубрике и актуелне приче. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво