Ars, Artifex

Сергеј Довлатов, руски књижевник, који за живота у родној Русији није објавио ниједну књигу, већ је то урадио у емиграцији у Америци, након смрти 1990. године стекао је статус култног писца.

Нашој публици није непознат. До сада су код нас, између осталих, објављене његови романи: „Филијала" , „Странкиња", „Kовчег", „Белешке надзорника". У жижи светске јавности је ових дана, јер је у Берлину одржана премијера филма „Довлатов" етаблираног руског аутора Алексеја Германа, у коме насловну улогу игра наш глумац Милан Марић. Филм ће премијерно бити приказан на ФЕСТ-у, а причу о овом вансеријском писцу и његовом књижевном опусу доноси Светлана Младеновић.
У Српском народном позоришту представљен је међународни пројекат који носи назив „АБ", а трајаће три године и окупити ауторе из девет земаља. Централна тема је злочин Андреса Брејвика 2011. године, а о пројекту сазнајемо из рубрике Лане Николић.
Изложба „Роба" Јелене Марјановић отворена је у Дому омладине. Поставку чини серија радова инспирисаних улогом жене у традиционалном друштву. Са уметницом је разговарала Марина Зец.

Kроз емисију води Љубица Kрминац.

број коментара 0 Пошаљи коментар