Ars, Artifex

Актуелне награде за најбоље књиге у 2017.

Данас је одржана завршна седница жирија Радио Београда 2 за награду „Никола Милошевић" за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије објављену у протеклој години. У најужи избор ушле су књиге „Антички историографи уметности и Калистрат о скулптури" Зоје Бојић у издању Завода за уџбенике и Досије студија, „Књижевност и коментари" Слободана Владушића у издању Службеног гласника и „Белешке о Кишу и философији" Илије Марића у издању Агенције за издаваштво Бернар. O епилогу данашњег жирирања вас информишемо у емисији.

А признање Политикиног Забавника за најбоље књижевно дело за младе објављено у прошлој години, у конкуренцији од 54 наслова, ове године је припало Јасминки Петровић за књигу ‘'Све је у реду''. Петровић тематизује свет адолесценције са дневним актуелностима друштва у којем живимо. Испоставља се да адолесценти о којима ауторка пише, уместо ослонца који траже, ударају у девастирани вредносни систем, растурене породице, неме школе; они су уплашени, збуњени и под честим налетима очаја и еуфорије. О томе ближе слушамо у прилогу Светлане Младеновић.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво