Ars, Artifex

''Четири брата'', најновија представа Књажевско-српског театра у Крагујевцу, на текст Радована Тишме и у режији Драгана Јаковљевића, најновија је станица Критичарског каравана, пројекта потпомогнутог од стране Републичког министарства културе.

''Четири брата'' су препознатљива српска породица, уједно и метафора читавог друштва, а у данашњој емисији можете чути критички осврт Александре Гловацки.

У Галерији Факултета ликовних уметности у Београду постављен је пројекат "Стварати заједно - Видети себе у делу другог" (Co-create, se voir dans l` oeuvre de l` autre). То је резултат заједничке иницијативе Универзитета Троа Ривјер у Квебеку и Факултета ликовних уметности у Београду, како би се кроз уметничку и међуфакултетску размену учврстиле и продубиле већ постојеће везе и сарадња дужа од деценије. Пројекат представља Дејана Јочовић.
Радионица Интеграције преселила се у Савску улицу, у некадашњи пословни простор на броју девет, с тим да током новембра поново мења адресу, па ће своју најновију представу, ''КОС'', на текст Дејвида Хероера, а у режији Микија Манојловића, играти у Установи културе Вук. У представи, премијерно одиграној осмог јуна, играју Соња Колачарић, Борис Исаковић и девојчице Лана Пророчић и Милена Дракулић. Остале новости везане за Радионицу интеграције доноси Соња Тодоровић Шегрт.


Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво