Додела Сретeњског ордена за 2020. годину

Специјални гост је амбасадор др Љиљана Никшић

Слушаоци емисије  Нови дан у прилици су да се упознају са историјатом риалити шоу програма, о чему говоримо у првом сату емисије. У наставку програма говоримо ситуацији у Кини након избијања епидемије коронавируса, о чему ће нам на основу личног искуства говорити Теша Тешановић, новинар интернет медија Балкан инфо, који се недавно вратио у Србију из Пекинга.

Централна тема емисије је додела Сретењског ордена за 2020. годину којим ће поводом Дана државности Председник Србије, Александар Вучић, у суботу одликовати институције и појединце за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане.

Специјални гост емисије, овим поводом, је амбасадор др Љиљана Никшић, први каријерни дипломата који је добио ово значајно признање.

У последњем сату емисије представљамо књигу "800 година аутокефалности Српске православне цркве" која је недавно објављена у издању Удружења грађана "Цер за неговање православних и националних вредности". О књизи ће говорити њен приређивач и уредник Слободан Ерић.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Нови дан Нови дан

Аутор:
Драгана Вељковић

Јутарњи викенд програм магазинског типа, прати и најављује културна догађања кроз шетњу Србијом, aли и главним градом, и садржи занимљиве рубрике и сервисне информације. [ детаљније ]