У првих пет - културни догађај недеље

Гост је Бојан Ђорђев.

Бојан Ђорђев је дипломирао позоришну режију на београдском ФДУ, а даље школовање наставио на Универзитету уметности. Позоришни је редитељ широког изражајног дијапазона, као и различитих интересовања, везаних колико за институционално позориште, толико и за независну сцену. Ради у Београду и унутрашњости Србије једнако као у Бечу, Њујорку, Амстердаму, Цириху, Штутгарту, Лиону, Загребу... Његова најновија режија, „Тестирано на људима" по тексту Маје Пелевић, синоћ је премијерно изведена у Атељеу 212, где се заједно са ауторком бави порозном границом између реалности и виртуалне стварности.

У емисији говоримо и о промоцији књиге о књигама Богдана Богдановића, под називом „Богдан Богдановић библиотека Београд, библиотека архитекте" Јелице Јовановић, Волфганга Талера и Владимира Кулића, о обележавању 50 година Жилникових „Раних радова" у Кинотеци, концерту руског пијанисте Бориса Березовског са оркестром Музикон у Коларчевој задужбини и изложби „Монументалне структуре" Жарка Алексића у Дому омладине Београда.

Уредница и водитељка Александра Гловацки.

 

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво