Чекајући ветар

Еколошки магазин

Не морате да будете осетљиви на строго заштићене врсте птица, на читав микро космос биљног и животињског света који пулсира надомак града; не морате као паметан туризмолог да туристима продајете егзотичну црту велеграда... Можете да живите оковани бетоном, са магловитом представом о неким парама које је Град зарадио од продаје мочваре и баруштина... или чак није ни зарадио него је дао. 'Ало, поплава! Бељарица и Дунав имају споразум о ненападању. Пројектанти су то знали пре сто година. Београдска Амазонија је много више од могуће кинеске луке.

Неки у свету су превазишли концепт вртова у градовима - постали су градови у врту. Ми још сричемо израз "зелена инфраструктура", али заосталост нам је новијег датума. Да вратимо зеленилу место које је некада имало, а онда да хватамо прикључак са светом. Удружење пејзажних архитеката је све припремило - паметна држава би само преписала и применила. 

У клипу са друштвених мрежа види се како малтретира другарицу. Оно што се не види је да шутира свог пса кад је бесна, а бесна је често - посебно кад је шутирају родитељи. Круг који може да се отвори и растури ако му нађеш почетак. Неко ће рећи: круг нема почетак. Па, када га нађеш - више неће бити круг.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво