Чекајући ветар

Еколошки магазин

Седите на пропланку, идете улицом, чекате превоз, стојите поред реке... и греје вас сунце. Ту сте један на један, без посредника. Ако вас повуче жеља да интиму са прелепом звездом почнете да пакујете у киловате и мегавате, у тај однос улазе држава, институције, снабдевачи, произвођачи опреме, закони и прописи. Има много тога да се научи и разуме, па да почнемо. Први корак може да буде оно што је речено на округлом столу "Осунчајмо Србију". 


Вучица Цока, нађена у Миријеву, и даље је у зоолошком врту. Читали смо и слушали о њеној судбини, понеко је пустио сузу због ружичастог ћебенцета и власнице од које је одвојена. И није она баш прави вук, више је пас, то ће се утврдити ДНК анализом... Ало! Законом је у Србији забрањено држање дивљих животиња, чак и ако су мешанци. Било је забрањено и онда када је власница младунче вука добила на поклон од тадашњег директора зоолошког врта. Шта би сада било најбоље за Цоку? О томе говори Милица Ранковић из Удружења за заштиту животиња и подизање грађанске свести Феникс, наглашавајући да дивље животиње нису и не могу да буду кућни љубимци.

Машински инжењер Миле Станковић патентирао је изум којим би проблем пепела на одлагалиштима поред рудника био решен брзо и јефтино. Сиромашне земље увек више воле споро и скупо, па господин Миле и даље чека заинтересоване.

Дечја еколошка академија из Новог Сада спроводи пројекат Водни агент. Они су и национални координатор за Србију испред иницијативе Европске недеље одрживог развоја. Школе и организације су позване да пријаве догађаје којим би обележиле подсећање на важност одрживог развоја. Чућете Мајду Адлешић. 

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво