Школски распуст продужен до 24. фебруара

Школски распуст је продужен до 24. фебруара у целој Србији због епидемиолошке ситуације. Министар просвете Младен Шарчевић потврдио је да је одлука донета после консултација са Институтом за јавно здравље "Батут". Претходно је Министарство здравља дало препоруку Министарству просвете да се зимски распуст продужи како би се смањило ширење вируса грипа.

Председник Александар Вучић примио је честитку председника Русије Владимира Путина поводом Дана државности Србије. У честитки коју је Вучићу уручио руски амбасадор Александар Боцан-Харченко, Путин је оценио да се односи двеју земаља темеље на вишевековним традицијама пријатељства и сарадње у различитим сферама. Руски председник истиче како је убеђен да ће се заједничким напорима обезбедити даљи развој руско-српских веза на добробит оба народа и у интересу јачања стабилности и безбедности на европском континенту. "Од свег срца желим Вам добро здравље и успех, а свим грађанима Србије срећу и просперитет", наводи се у честитки Владимира Путина.

Представници Републике Српске обуставиће рад у заједничким институцијама, док се не донесе нови закон о Уставном суду, најавила је председница Жељка Цвијановић. Након састанка званичника Републике Српске, представника Српске у институцијама БиХ и лидера парламентарних политичких партија, Цвијановићева је изјавила да представници Српске траже да у Уставном суду не буде страних судија. Српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, најавио је да ће у понедељак, 17. фебруара бити одржана посебна седница Народне скупштине Републике Српске, на којој ће се разматрати одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине.

У Кини је од корона вируса умрло више од 1100 људи, а заражено 45 хиљада. У Женеви се наставља дводневни форум Светске здравствене организације, на којем око 400 научника разматра глобалне мере против ширења вируса.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић


Уредник вести: Тина Амић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]