Pешавање питања КиМ: амерички или немачки приступ?

Изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел каже да таксе на робу из централне Србије треба укинути (не обуставити него укинути) и то без реципроцитета. О даљим америчким плановима и потезима се не изјашњава. У медијима се спекулише о новом немачком плану за Косово, о коме се ипак још ништа поуздано не зна. Да ли има или да ли ће бити разлике између америчког и немачког приступа? И где је место Брисела у будућем решавању питања КиМ?

Министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић у Берлину разговара о новој методологији приступања Европској Унији. Да ли ће Србија изабрати да иде по новом или по старом приступу?

Какав ће бити епилог кризе у немачкој владајућој партији? И да ли ће ново дељење карата у најмоћнијој европској земљи имати утицаја на збивања у Србији?

 

Гост емисије је Бојан Билбија, новинар „Политике".

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]