Вулин: Тресла се гора, родио се штрумпф

Црногорски министар одбране Предраг Бошковић изјавио је да је све што се догађа у вези са Законом о слободи вероисповести прерасло у политички обрачун са државом и њеним сувереним правом да уређује унутрашња питања. Он је за лист "Побједу" изјавио да је у току, како је рекао, незапамћена, интензивна кампања напада на Црну Гору од Србије, са свих нивоа, подржане радикалним елементима на политичкој и верској сцени Црне Горе. Открива да су од експерата из НАТО земаља, који су, према његовим речима, упознати са дешавањима у Црној Гори, добили веома корисне савете и смернице који ће им, каже, помоћи у јачању институционалних капацитета.

Реагујући на Бошковићеву изјаву, министар одбране Александар Вулин каже да се "из плиме речи и осеке доказа у Бошковићевим речима види да нема ни најмање сумње да Србија нити покреће нити је покретала ни једну једину активност која би могла да се тумачи као хибридна претња према Црној Гори. Навео је како осим имена Србије, које је по Бошковићу само по себи претња, није било других битних разлога да се тражи помоћ моћних савезника у одбрани Црне Горе.

"Тресла се гора родио се штрумпф. И надаље хибриди семенског кукуруза остају једина хибридна претња која у Црну Гору стигне из Србије", рекао је министар Вулин.

Кинеска државна телевизија пренела је да је специјална група за корона вирус кинеске владе саопштила да треба пружити помоћ запосленима у најважнијим гранама индустрије да се врате на посао што је пре могуће како би се наставила производња основних животних намирница и санитетског материјала. Производња је поремећена због епидемије корона вируса. Специјална група навела је да би радници требало да се враћају на посао у серијама, а не сви у исто време, како би се смањио ризик од инфекције. Такође је наредила железницама, авиокомпанијама и остатку јавног превоза да координишу свој приступ и минимализују ризик од преношења болести.

Пацијенткиња која је примљена на Клинику за инфективне болести у Приштини нема корона вирус, саопштио је Институт за јавно здравље, преносе приштински медији. Држављанка Велике Британије лекарима се обратила са благим кашљем, али без грознице. Запослена је на Косову и Метохији, а да је оболела од вируса посумњала је пошто се вратила из ски центра ван Космета.

Деведесет друга додела награда Америчке филмске академије, чија је свечана цермонија ноћас у Долби Театру у Лос Андјелесу, биће једна од најнеизвеснијих у последњих неколико година. За златне статуете равноправно се такмиче чак четири филма која су освојила 11 и 10 номинација. Међу фаворитима су "1917-та", "Џокер", "Ирац", "Било једном у Холивуду". Оскари ће бити додељени у 24 категорије. Доделу Оскара можете пратити од 2 сата на првом програму наше Телевизије.

 

Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво