У завејаним деловима Србије постепена нормализација

После снежног невремена и олујног ветра у западним и јужним деловима земље, стање се постепено нормализује. Ванредна ситуација је у Црној Трави, Сјеници и деловима општина Пожега и Ариље. Много локалних путева још је непроходно, а чишћење отежавају високи сметови. У врањском крају сви регионални путеви су рашчишћени, а на споредним има снега. Још има и проблема са електро-мрежом у пољаничком крају, али у већини села струје има, ради и мобилна телефонија. Очекује се да струја у наредним сатима поново стигне у сва домаћинства.

Специјални представник америчког председника за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел поручио је Кадрију Весељију да ће му радо објаснити зашто Сједињене Америчке Државе подржавају укидање таксе. Гренел је ту поруку објавио на Твитеру, а претходно је реагујући на изјаву Весељија да Приштина не треба да испуни захтев Србије и укине таксу, одговорио да је укидање таксе захтев Америке.

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће крајем фебруара у Београд доћи Мисија Међународног монетарног фонда са којом ће се разговарати о резултатима у прошлој години, о предвиђеним стопама раста, реформи платних разреда и наставку реформе Пореске управе. Мали је за Телевизију Пинк рекао да Србија четврту годину заредом има суфицит у буџету а да је, улагањем у инфраструктуру и отварањем нових фабрика, смањена незапосленост. Нагласио је да је лане остварен прилив страних директних инвестиција од 3,8 милијарди евра, и да више од 60 одсто инвестиција у региону долази у Србију.

Од последица корона вируса у кинеском граду Вухану преминули су први странци -Американац и Јапанац. До сада је у Кини умрло више од 700 људи, а заражено око 35 хиљада. У других 25 земаља је више од 250 инфицираних, највише у Јапану. На крузеру усидреном у Јокохами број заражених повећан је на 64. Држављани Србије који су на броду су здрави, каже амбасадор наше земље у Јапану, Ненад Глишић. Он је за Телевизију Прва рекао да наши држављани нису тестирани на корона вирус, што значи да не спадају у ризичну групу путника.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]