Феномен звани Супербоул

Супербоул, односно, финална утакмица Националне фудбалске лиге америчког фудбала, је најгледанији, најпрофитабилнији и најгламурознији спортски догађај на планети.

Ако знамо да ће 30 секунди рекламе оглашавача коштати између 5 и 5,5 милиона долара, да ће у полувремену наступати Шакира и Џенифер Лопез, те да се очекује да ће цео догађај пратити више од 100 милиона људи само у Сједињеним америчким државама, онда је јасно и зашто 19 од 20 најгледанијих догађаја у историји телевизије и медија уопште припада историји финала НФЛ сезоне. У сусрет 54. Супербоулу, у коме ће снаге одмерити Канзас Сити Чифси и Сан Франсиско Форти Најнерси, цео догађај ће нам приближити Предраг Јуришевић, спортски коментатор и специјалиста за амерички фудбал.

У оквиру посете председника Републике Француске Емануела Макрона Србији, потписан је и Споразум о сарадњи у области културе и стрипа између француских и српских институција. Пројекат Укрштене уметничке резиденције из области стрипа Србија - Француска је резултат тог Споразума и подразумева успостављање прве по реду стрип резиденције између две земље у 2020. години. Тим поводом, наш гост је Бранислав Глумац, менаџер пројеката Француског института у Србији.

Аутор и водитељ Александар Д. Петровић. 
број коментара 0 Пошаљи коментар