Разговори добри, разлике остале

Председник Александар Вучић састао се у Београду са Ричардом Гренелом, специјалним изаслаником америчког председника за дијалог Београда и Приштине. На заједничкој конференцији за медије, Вучић је рекао да су разговори били добри и да је било речи о унапређењу стандарда грађана, као и економске и инфраструктурне повезаности.  Ричард Гренел је рекао да је ту да подстакне Београд и Приштину на привредни развој, како би се створила шанса за младе. Предуслов је да Приштина укине таксе а Београд кампању повлачења признања Косова, рекао је Гренел. На питање да ли је фер његов захтев за реципроцитетом -  Гренел је рекао да није на њему да одлучи шта је фер, већ да приближи две стране, а на странама је да одлуче". Председник Вучић је истакао да не прихвата повлачење једнакости између нелегалног увођења таксе  и кампање повлачења признања независности Косова. Рекао је да се став Србије у погледу независности Косова разликује од става Сједињених Држава и Приштине и да је наш посао да радимо на томе.

Премијерка Ана Брнабић сусрела се на Светском економском форуму у Давосу са ћерком америчког председника Доналда Трампа, Иванком Трамп. Брнабићева је на Твитеру написала да је разменила мишљења са Трамповом, и да се нада да ће следећи сусрет са њом бити у Србији.

У Пекингу је проглашен највиши ниво претње по јавно здравље и предузимају се мере ради контроле ширења коронавируса. Пекинг је за посетиоце затворио Забрањени град и Кинески зид, и отказао јавне догађаје поводом кинеске Нове године. Према најновијим подацима, вирусом је заражено 849 људи, највише у граду Вухану, где је избила епидемија, а преминуло је 26 особа.

Скупштина Србије усвојила је сет просветних закона, међу којима су измене и допуне Закона о средњем образовању и васпитању. Законима је предвиђено да се практична настава и професионална пракса остварују у школи, код послодавца или комбиновано. Комбинована настава се може реализовати код послодавца највише у обиму од 25 одсто од укупног броја часова практичне наставе и професионалне праксе, о чему школа и послодавац закључују уговор.

Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Аустралијан опена, пошто је победио Јапанца Јошихита Нишиоку са 3:0. Душан Лајовић завршио је учешће на турниру после пораза у три сета од Аргентинца Дијега Шварцмана.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво