Шести литерарни конкурс „Драганова награда“ за ауторе старије од шездесет година

Старије особе, пензионери са ниским примањима и они који нису стекли пензију, а немају ближе сроднике, имају право да добију смештај и у приватном дому за старе, ако нема места у државном. Упркос новчаној помоћи коју држава нуди за ову услугу, интересовање је и даље слабо и о томе ће бити речи у првим минутима емисије. Говориће наши слушаоци, министар за рад и социјална питања Зоран Ђорђевић и председник Удуржења приватних установа за одрасла и старија лица Радослав Миловановић.

А како је бака Иванка Поповић из Београда прославила стоти рођендан у старачком дому, чућемо у репортерском запису Јоване Обренић.

Почео је Шести литерарни конкурс "Драганова награда" за најбољу путописну причу и песму аутора старијих од шездесет година. Тим поводом у госте нам долазе Надежда Сатарић из Удружења „Амитy - снага пријатељства" и један од лауреата прошлогодишњег конкурса Милован Гарић.

У рубрици за културу ћемо представити Монографију „Престони Крагујевац" у којој су аутори Радомир Поповић, Александра Вулетић и Предраг Илић описали два века од проглашења Крагујевца првом престоницом модерне Србије.

 

Уредник и водитељ: Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05

Насловна страница - Надежда Сатарић и Милован Гарић(Фото/М. Стојадиновић)

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 18. јан 2020, 14:46) - Marina Stojadinovic [нерегистровани]

Draganova nagrada

Adresu je, u razgovoru, navela Nadezda Sataric iz Udruzenja "Amity - snaga prijateljstva". Naravno, ponovicemo informaciju: Ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom za Konkurs "Draganova ngrada".

(субота, 18. јан 2020, 10:11) - Lazar Jugović,N.Beogradnymous [нерегистровани]

Draganova nagrada

Niste naveli na koju adresu se šalju radovi za Draganovu nagradu

Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ деветнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]