КИЦ „Спона“ из Македоније и Савез Срба Словеније

Гости емисије су Милош Стојковић, из Културно-информативног центра „Спона“ из Скопља, и Саша Стојиљковић, из Савеза Срба Словеније. Говориће о активностима организација из којих долазе и проблемима са којима се сусрећу Срби у Македонији и Словенији.

Културно информативни центар Срба у Македонији „Спона" формиран је 2005. године, а осим информисања и организовања културних садржаја, бави се хуманитарним радом - помаже српским, али и несрпским породицама у Северној Македонији и на Космету.

Савез Срба Словеније као кровна организација Срба у Словенији формиран је у Љубљани. Основни циљ Савеза је обједињавање рада свих српских друштава у Словенији и борба за очување српског идентитета, културе и језика, као и одржавање веза са матицом.

Уредница и водитељка емисије је Драгана Живојновић.

Музички уредник Радмила Дујаковић.

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Водитељи и уредници емисије: Драгана Живојновић, Дубравка Марковић, Зорана Бокан и Игор Обрачевић. Уредница редакције: Гордана Глигорић-Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког радног дана од 21-22 часа. Настала је 08. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]