Београд - све важнија дестинација на туристичкој мапи света

Један од најрелевантнијих туристичких магазина у Кини, “China Travel Agent magazine”, сврстао је Србију међу најперспективније дестинације. Србија је ово признање добила на основу оценастручњака и читалаца - путника којих је у нашој земљи све више. Полазна тачка за разгледање и упознавање Србије, кинеских и туриста из других земаља, јесте Београд. Колико иностраних туриста борави ових дана у главном граду? Шта је све урађено на плану побољшања и повећања његове понуде као туристичке дестинације? Гост: Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Мало позориште „Душко Радовић" и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички" организују први зимски дечји бал. Циљ је да деца науче правила грађанског понашања и неке од класичних плесова, али и да се сакупе средства у хуманитарне сврхе. О томе, директор Малог позоришта „Душко Радовић" Александар Николић.

Мало је оних који знају да су баш захваљујући Федерику Фелинију, у свакодневни говор широм света ушли изрази „долче вита" и „папарацо". Овог месеца обележава се стотину година од његовог рођења. Памтимо га по филмовима „La strada", „Amarcord", „ 8½ ", „Dolce vita", као и по четири награде „Оскар" за режију и једној позлаћеној статуи за животно дело.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 Пошаљи коментар