Вучић: Нема одлагања избора, нећу кршити Устав

Председник Александар Вучић посетио је фабрику "Меи Та Јуроп" у Баричу код Обреновца и присуствовао обуци за новозапослене, као и предавању за ученике обреновачке Техничке школе, која се организује у тој компанији. Вучић је обишао ливницу и погон за машинску обраду, а потом је разговарао са ученицима Техничке школе. Истакао је како је задивљен оним што је видео у фабричкој ливници и погону за машинску обраду, јер је, каже, потребно да имамо обучене раднике, младе који могу да напредују. Компанија "Меи Та Јуроп" производи аутомобилске делове, делове мотора и опште индустријске делове. Прва фабрика у Баричу код Обреновца отворена је у априлу 2017-те године, а друга у јуну прошле године.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да ће само стабилна и снажна Србија бити у стању да сачува и заштити Србе, без обзира где живе. Вулин и начелник Генералштаба  Милан Мојсиловић присуствовали су испитивањима модернизованог борбеног возила пешадије и гађању у ноћним условима у Центру  "Никинци".

Београд није јутрос међу најзагађенијим градовима у свету, али се и даље тешко дише.  Према подацима Агенције за заштиту животне средине, највеће загађење је у Ваљеву и Нишу.  Заштитник грађана Зоран Пашалић затражио је од Министарства за заштиту животне средине да саопшти чињенице о околностима загађења и одговори зашто нису предложене и предузете конкретне мере. Пашалић подсећа да је у 2018-тој години у Србији квалитет ваздуха био оцењен као прекомерно загађен и да је исти тренд настављен и у 2019-тој.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен каже да ће наредних шест месеци бити кључни за односе Европске уније и Западног Балкана. Током представљања приоритета хрватског председавања Унији, у Европском парламенту у Стразбуру, она је најавила да ће Комисија за пар недеља саопштити нову методологију проширења.

Ватерполисти Србије играће са Русијом у првом колу Групе БЕ Европског првенства у Будимпешти. Утакмица почиње у 17 часова и 30 минута. Пренос је на Првом програму Радио Београда. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво