Поход на пето узастопно злато

Ватерполисти Србије играју са селекцијом Русије прву утакмицу групе Б на Европском првенству у Будимпешти. Дуел почиње у 17.30 ,уз пренос на Другом телевизијском каналу наше куће, као и на програму Радио Београда 1. Наша репрезентација сматра се фаворитом у Б групи, у којој после меча са Русијом следе дуели са Румунијом (16. јануара) и Холландијом (18. јануара). Чета предвођена Дејаном Савићем има амбиције да на шампионату Старог континента дође до пете узастопне златне медаље на првенствима Европе. Руси нас нису победили 19 утакмицу уназад, уз сав респект- тешко да и данас имају озбиљније шансе у дуелу са нашим младићима.

Женској ватерполо репрезентацији Србије, после резултатски убедљивих пораза од Грчке и Русије, предстоје два меча на Европском првенству у коме се надају победама, са Хрватском и Словачком.  Први од њих играју сутра са `комшиницама`, последњи дуел у групи имају са селекцијом Мађарске, 19. јануара. У дуелима са фаворитима, реално, наше девојке и нису могле више, али ето нам сродних селекција, надамо се и првих бодова на наш рачун.

Најбоља утакмица репрезентације Србије на Европском првенству ипак се завршила поразом. Упркос вођству селекције Ненада Перуничића на полувремену, Хрвати су у другом полувремену постигли шта су планирали. Главну улогу у преокрету имао је Дувњак, који је пресекао четири кључне лопте и обезбедио четири контранапада за своју екипу.  Што би се рекло - капитен капитенски. Нова прилика за селекцију Србије да поправи утисак биће претквалификације за Светско првенство у Египту наредне године, које почињу у априлу.

Кошаркаши Партизана, преко Франкфурта и Вероне, стигли су у Тренто, где их сутра очекује наставак такмичења у Еврокупу. Сутра ће на европску сцену и Црвена звезда, којој предстоје два сусрета на домаћем паркету- најпре са Жалгирисом, а онда у петак и са Албом.

Током емисије биће и других информација из света домаћег и међународног спорта. Слушајте данас оно о чему ћете сутра мочи да читате на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво