Неодговорним извештавањем угрожене жртве

Поводом јучерашњих насловних страна „Српског телеграфа“ и „Информера“ огласили су се Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, Министарство културе и информисања и новинарска удружења. Поручују да објављивање детаља гнусног злодела на представља информацију од јавног интереса нити новинарство, већ злоупотребу медијског простора и кршење Кодекса новинара Србије.

У Зрењанину је јуче обележена 78. годишњица од трагичних догађаја из Другог светског рата, познатих као "крвави јануар" и "крвави српски Божић"

Двадесетосмогодишњи Самсон Ратиган из организације „Пријатељи, породица и Травелерси" одликован је због помоћи младима, породицама из ромске и заједнице Травелерса у Британији.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]