Пожари у Аустралији

Пожари у Аустралији који букте последњих месеци покрили су површину од око 5 милиона хектара. Пустоше све пред собом. Процењује се да је страдало око 500 милиона животиња, што извесним чини могућност да неке биљне и животињске врсте нестану. Нема много значаја да ли смо далеко од Аустралије или не, јер ћемо данак поремећеној природној равнотежи платити сви. Када, како и колико - о томе ћемо разговарати са биологом Растком Ајтићем из Завода за заштиту природе Србије.

Ако је судити по првим данима нове године, ова 2020. могла би да поправи врло неповољну статистику, кад је реч о донирању органа и трансплантацијама. Сматра се да Србија има добро обучене стручњаке, опремљене болнице и уходан систем, али да недостају даваоци. Са циљем подизања свести грађана о потреби даривања органа, наша кућа већ 12 година реализује акцију ПРОДУЖИ ЖИВОТ, а један од најпосвећенијих промотера је колегиница Ана Стаменковић, која ће бити наш саговорник.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Магазин на Првом Магазин на Првом

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]