Новости дана

На батајничком аеродрому, представљена су 4 нова хеликоптера Ми-35,као и хеликоптери Х-145М и Ми-17. Иако је било најављено да ће нови хеликоптери стићи тек у првом кварталу 2020, Русија их је испоручила пре предвиђеног рока, тј. 2 дана пре сусрета председника Србије и Русије у Сочију.

Кандидат за премијера привремених приштинских институција Аљбин Курти изнео је на скупу у Берлину, своја три принципа за наставак дијалога, од којих је први да неће председника Србије Александра Вучића за преговарачким столом. Као други принцип навео је да, како је рекао, нема разговора о косовској територији и трећи да нема разговора о мапама. Председник Александар Вучић оцењује да је Курти почео да се бави кадровским питањима у Београду. За Рачак је поновио да је фаслификат, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позива Европску унију да се изјасни да ли подржава, како каже, увођење вербалног деликта и забрану слободе изражавања Србима на Космету.

У 17 прихватних центара у Србији тренутно је збринуто 4.700 миграната. Много њих је ван система, а у Комесаријату понављају да капацитет смештаја од 6 хиљада није попуњен. Од почетка новембра број избеглица је повећан за трећину, па Комесаријат за избеглице и миграције прати ситуацију у камповима у региону, у Грчкој и Турској. Нелегално и насилно враћање миграната из суседних земаља се дешава, али не прети да драстично увећа присуство избеглица у нашој земљи. Заменица комесара за избеглице и миграције Светлана Велимировић каже за РТС-а да је повећање броја миграната у новембру сезонско и да је то циркуларна флуктуација која се дешава у зависности од годишњег доба.

У саобраћајној несрећи на магистралном путу Белољин-Блаце повређено је 15 особа. Како РТС сазнаје, преврнуо се аутобус који је превозио путнике из Републике Севрене Македоније на Копаоник. Двоје је теже повређено а остали имају лакше повреде и сви су збринути у прокупачкој болници. Истрага ће утврдити узрок несреће. На том путу је већ месец дана у току реконструкција, уз режим саобраћаја који зависи од радова.

У Галерији РТС-а свечано је отворена изложба дела сликара, вајара, писца и професора Зорана Петровића "Достојан незаборава". Уз бројне слике, цртеже и скулптуре, публика је у прилици да види значајан део опуса славног војвођанског уметника.

Актуелна европска шампионка у теквондоу Тијана Богдановић освојила је златну медаљу на финалном Гран прију у Москви, у категорији до 49 килограма. Сребрну медаљу, у категорији преко 67 килограма, освојила је Милица Мандић. Самим пласманом у завршницу тог такмичења, Милица Мандић и Тијана Богдановић, обезбедиле су пласман на Олимпијске игре у Токију наредне године.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредник вести Марица Сердар.


Продуцент Зоран Панић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара