Доживети стоту

Удружење "Amity - снага пријатељства" обележава две деценије од оснивања. Та организација је од 1999. године, бавећи се социјално-здравственим проблемима старијих људи, знатно унапредила њихов положај. О јубилеју, резултатима и будућим циљевима разговараћемо са председницом Управног одбора Удружења "Amity – снага пријатељства" Надеждом Сатарић.

А да је Дневни клуб за старије житеље на Аутокоманди добро место за дружење и откривање скривених талената, потврдиће Надежда Николић, професорка у пензији. Треће доба проводи активно, у неколико београдских клубова за сениоре, чија је почасна председница.

Минуте за здравље посветићемо правилној употреби лекова у терапији хроничних обољења. На то ће указати проф. др Бранислава Ивановић из Клинике за кардиологију Клиничког центра Србије.

У рубрици за културу ћемо одшкринути врата Руског дома у Београду, где је недавно отворена изложба "Милени у част" поводом 110 година од рођења наше сликарке Милене Павловић Барили. Организатор свечености било је пожаревачко Удружење ликовних стваралаца у партнерству с Фондацијом Миленин дом, а под покровитељством Града Пожаревца.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Надежда Сатарић и Марина Стојадиновић (Фото/В. Бјелица)

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ деветнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]