Ухвати дан

У данашњој емисији говоримо о унапређењу система социјалне заштите деце. Министар Зоран Ђорђевић каже да ће систем бити потпуно заокружен када добијемо дечјег омбудсмана. На отварању дводневне конференције о унапређењу људских ресурса у систему социјалне и дечје заштите, која се одржава у Београду, министар је нагласио да ће систему допринети и изградња пет нових стандардизованих центара за социјални рад у Србији. 

До ове године Град Прокупље је са релативно скромним средствима стимулисао развој пољопривреде на свом подручју иако је ово делатност којом се бави преко седамдесет процената становништа и углавном од тога и живе. Да ли се нешто променило у овогодишњем буџету Града Прокупља, истраживао је наш дописник Небојша Ђорђевић.

У месеце борбе против рака дојке, о овој подмуклој болести говоримо и у данашњој емисији. Више од четири и по хиљаде жена у Србији сваке године оболи од рака дојке, а 1600 изгуби битку с том бочешћу. Стручњаци наглашавају да су здрав начин живота, уз редован самопреглед и обавезне посете лекару једини начин да се та болест избегне.  У свету је прошле године откривено два милиона новооткривених случајева, саопштено је поводом међународног дана борбе против рака дојке.

У центру за ИКС НОЖ Клиничког центра Србије, за годину дана, од када је отворен, лечено је 509 оболелих, изјавио је министар здравља Златибор Лончар. Он је за РТС рекао да је држава, лечећи пацијенте  икс и гама ножем, у протекле четири године уштедела 40 милиона евра. Лончар је најавио да ће, поред набавке нове опреме, држава наставити да помаже и лечење деце у иностранству.

Овог јутра, емисију води Ружица Зоркић Радичевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво