Време спорта и разоноде

Кристина Џолић, чије је животно опредељење савате, постигла је велики успех освајањем златне медаље на Светским борилачким играма у Јужној Кореји. Од 2013. године чува титулу шампиона Србије и Војводине, два пута је била вицешампион Европе и света у дисцпилини "assso savate", поседује и титулу вицешампиона Европе из 2018. године у комбат саватеу, нешто "тврђој" дисциплини савате бокса. Тек јој је 24 године, с успехом се бавила и кик-боксом, чланица је новосадског клуба Феникс.

Представљамо данас и кошаркашки клуб Шутер, најмасовнији клуб у Сремчици који окупља дечаке и девојчице узраста од 5 до 18 година. Оснивач и главни тренер у клубу је Милан Вујичић, ФИБА кошаркашки тренер и магистар наука у спорту и рекреацији, са вишегодишњим интернационалним искуством. Вујичић је кошарком  почео да се бави са 12 година у КК ФМП Железник, а током каријере је играо за више клубова у земљи и иностранству. По завршетку играчке каријере, посветио  се тренерском послу за који се усавршавао у САД, на Охајо Универзитету. У Америци где је провео 10 година, радио је као кошаркашки тренер на престижним универзитетима. Тренутно спрема докторат у образовању и спортском менаџменту на United States SportS Academy. Долази нам у студио да попричамо о раду с најмлађима у пет категорија, али и да прокоментаришемо завршницу Светског првенства у кошарци.

Долазе нам у госте, после много година, и чланови групе `У шкрипцу`, једне од најпопуларнијих на овим просторима средином осамдесетих година прошлог века, окупили су се да обележе излазак компилације највећих хитова, коју је објавила музичка кућа `Југотон`. Нема, истина, више Милана Делчића Делче, живи у песмама и успоменама, композитор бројних хитова култног састава Зоран Вуловић Вуле подсетиће се каријере бенда, од првог хита `Хамуамуле`, до свих забележних на овом носачу звука, против незаборава.

Коначно, са нама ће бити и Миодраг Бата Сокић, љубитељима музике знан као некадашњи члан група `Сунцокрет` и `Врућ Ветар`, овога пута једним другим, ништа мање лепим поводом. У организацији Архива Чачка, промовисана је књига `Дечаци са Мораве`, говори о једном времену које било обележено сасвим новом поткултуром- рокенролом. Књига се базира на аутентичним сведочењима некадашњих чланова ове чачанске групе, међу њима је било потоњих истинских рок звезда. Сокић нас- као аутор и члан бенда- подсећа на тај део `боље прошлости` чачанске културе.

Као и сваке суботе, бележимо и друге актуелности из света спорта, културе, јавног и уметничког живота. Најављујемо и низ манифестација које се наредне седмице одржавају широм Србије.

Уредник и водитељ : Жељко Стефановић

 

 

 

 

 




 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво