Доживети стоту

Под слоганом „Перспектива трећег доба“, 23. септембра почињу Девети дани сениора на Звездари. На манифестацији ће бити организоване трибине о положају старије популације и богат културно-уметнички програм. О Данима сениора сазнаћемо више од шефа Одсека за социјалну заштиту Одељења за друштвене делатности и координаторке Волонтерског сервиса општине Звездара Радмиле Урошевић.

У минутима за здравље ћемо представити нову терапију за дискус хернију у Клиничком центру Србије. О новом виду лечења укљештеног нерва кичме и благодетима које доноси пацијентима говориће   асс. др Кристина Давидовић, шеф Одсека за дијагностику болести централног нервног и локомоторног система у Ургентном центру Клиничког центра Србије.

Разговараћемо и са писцем књиге „Приче уз огњште" Владом Арсићем. То је збирка од тринаест прича написана простим, „народским" језиком, онако како се некада казивало уз огњиште, у воденицама, и на прелу. Аутор ће се осврнути на свој литерарни опус и на улогу књиге у савременом свету.

Представићемо и Изложбу „Аргентинско златарство - 40 сребрних посуда за мате, за 40 година рада" аутора Емилиа Патарке, која је недавно  отворена  у Етнографском музеју у Београду.Уредник и водитељ: Марина Стојадиновић.

Музички уредник: Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.Насловна страница - (Фото/Општина Звездара) 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ деветнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]