Недељом за село

У Србији се захуктава жетва пшенице. Приноси су релативно добри, али не је квалитет. Због ниских откупних цена, Влада је расписала позив за интервентни откуп 25 хиљада тона пшенице по цени од 20 динара. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић нада се да ће то погурати цену хлебног зрна.

Директор Удружења Жита Србије Вукосав Саковић каже да ће све зависити од понуде и потражње, а да нашим произвођачима не иде на руку то што је род пшенице у свету ове године значајно повећан.

Због високих температура производња млека је смањена. О томе како да се смањи стрес крава изазван врућином разговарали смо са стручњаком за сточарство из Института ПКБ-a Агроекономик Александром Милетићем. Он каже да је најважније да се животињама обезбеди довољно квалитетне воде и хране, као и проветравање објеката.

Воћари су незадовољни откупним ценама бресака, кајсија и вишања. Произвођачи се жале и на дуготрајне контроле воћа које би требало да се извози у Русију.

Органски произвођачи поврћа ових дана највећу борбу воде са коровима који угрожавају приносе.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]