Ноћни програм- Међу световима свет

У емисији "Међу световима свет" угостићемо Небојшу Миљевића, психолога НУРДОР-а (Националног удружења родитеља деце оболеле од рака) са којим ћемо разговарати о подршци у туговању.

Смрт детета је један од најтрауматичнијих догађаја који може задесити родитеље, а најчешће их оставља препуштене себи, својој неверици, безнађу, очајању.  Друштво, па и најближа околина склони су избегавању ове болне теме тако што ће пожуривати повратак "нормалном животу", спречавати причу о осећањима, заговарати снагу и храброст да се не покаже патња.

Упознавање са пројектом НУРДОР-а намењеном подршци родитељима  који тугују за својом децом која су изгубила битку са болешћу, прилика је да се ближе упознамо са процесом туговања и задацима које је неопходно савладати како бисмо могли да повучемо емотивну енергију заробљену губитком (било вољене особе, било здравља,  било очекивања) и реинвестирамо је у неки нови однос, нову животну фазу.

У другом сату емисије наши слушаоци ће имати прилику да се директно укључе (011/ 322 50 99 и 011/ 322 52 99) и испричају нам своја искуства, поставе питања, дају сугестије.

Аутор емисије је Бранка Кордић, клинички психолог.
 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]