Романо Тхем

Министар за рад, заједно са градоначелником Београда и директором Канцеларије за управљање јавним улагањима посетио Основну школу „Влада Обрадовић Камени“ коју похађа велики број ромских ученика.

Чланови Савета за безбедност града Лесковца одржали састанак са представницима Рома поводом инцидената у овом граду. Закључили да безбедност ромске популације на територији града није угрожена, те да ће против изгредника бити предузете законом предвиђене мере.

Стална Конференција ромских удружења грађана - Лига Рома упутила је отворено писмо МУП-у Србије у коме најоштрије осуђује вишедневно насиље групе екстремиста над ромским становницима три насеља у Лесковцу.

Ромски студенти имају још неколико дана да се пријаве за стипендије Ромског образовног фонда. У другом делу емисије говоримо ко све може да се пријави за стипендију и каква је документација потребна.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић

     

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]