Ноћни програм - Иза виолинског кључа

Дивни догађаји и концерти који су обележили период за нама, током фебруара месеца, обогатиће садржај Ноћног програма и емисије Иза виолинског кључа Радио Београда1 . Тим поводом,  наши гости у студију уживо биће оснивачи Ансамбла за рану музику "Ренесанс": Љубомир Димитријевић, Драган Млађеновић Шекспир, Жорж Грујић и Миомир - Миша Ристић.

Са поносом можемо рећи да је Ансамбл Ренесанс на нашој музичкој сцени присутан непрекидно пуних 50 година а 10.фебруара  концертом у Великој дворани Коларчеве задужбине чланови асамбла су обележели и свој Златни јубилеј, за ову прилику припремили смо вам и снимак концерта .

У истом простору у оквиру циклуса Коларчев подијум камерне музике, две недеље касније 24.02 наступио је трио који чине млади талентовани музичари, тренутно на усавршавању у Аустрији, Уна Станић-виолина, Ирина Јосифоска-виолончело у Немачкој и Иван Башић-пијаниста,у Швајцарској. Недавно нам је у гостима био 20-тогодишњи гитариста Давид Штрбац студент треће године у Бечу, а концерте које ће ускоро одржати у Београду и Панчеву.

Са жељом да најавимо још један концерт 7. марта у Комбак дворани, у наставку програма емитоваћемо разговор који смо снимили са нашим угледним пијанистом и педагогом Владимиром Милошевићем,који ће наступити са Симфонијским оркестаром РТС-а у Клавирском концерту б-молл, Петра Илича Чајковског .

У последњем сату нашег дружења уживаћемо у амбијенталној музици композитора,бас гитаристе и аранжера Бранка Исаковића, и то ће бити уједно представљање његовог трећег ауторског cd-a "Аја Софија".


Аутор емисије Ружица Ћирић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]