Новости дана

У 20 општина на Косову и Метохији одржава се други круг локалних избора. Међу њима су и Клокот и Партеш са српском већином. У Партешу и Пасјану, избори за председника општине се понављају, јер је Панел за жалбе, упркос позитивној оцени Централне изборне комисије, поништио резултате првог круга. Сва бирачка места отворена су на време.

Грађани широм Србије могу и данас да обаве бесплатне лекарске прегледе. Здравствено стање могу до 16 часова да провере у 104 здравствене установе - у општим болницама, домовима здравља, Клиничким центрима у  Нишу, Крагујевцу, Клиничком центру Војводина и 4 клиничка центра у Београду.

Обележава се Међународни дан сећања на жртве саобраћајних незгода. У свету  годишње у саобраћају погине милион и по људи, у Србији око 600, а око 20 и по хиљада буде повређено. Главни узрочници саобраћајних удеса су непажња, неконтролисана брзина, вожња под дејством алкохола и невезивање појаса.

Јавна администрација и комунална предузећа привредницима наплаћују скоро 400 разних такси и накнада. Наши саговорници упозоравају да држава што пре мора да пропише ко може да их уводи и како се утврђују износи. У Влади Србије и у локалним самоуправама кажу да су захтеви из привреде оправдани и да су у припреми два нова закона о накнадама за коришћење јавних добара и о администативним таксама.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара