Вечерас заједно

Гост емисије биће Радивоје Пеца Петровић, оснивач и уредник портала Global Serbia, дугогодишњи новинар Политике и франкфуртских Вести.

Портал Global Serbia, покренут је са намером да око себе окупи виртуелну заједницу припадника српског народа широм света.Портал има искључиво аналитичке текстове истакнутих српских интелектуалаца и новинара, а идеја је да се садашњи неодржив однос према српској дијаспори промени.

Главни уредник Global Serbie довешће и једног занимљивог и несвакидашњег госта, непоправљивог Београђанина са Звездаре и Миљаковца, који већ скоро 18 година са својом породицом живи на Флориди.  Рец је о Ненаду Симићу Тајки, бившем боксеру, боксерском судији, тениском тренеру и данас писцу аутентичних кратких прича којима лечи своју носталгију и попуњава празнину у срцу насталу одласком преко океана. Ненад Симић је аутор збирке прица "Непрочитана књига", а управо је завршио своју другу збирку "Носталгија београдских предграђа".

Кроз вечерашње дружење са Пецом и Тајком сазнаћете и неке обичне а тако драгоцене истине о животу далеко од отаџбине, неке детаље из тениске младости Новака Ђоковића, о којима ће нам аутентично сведочити Ненад Симић, као и многе друге занимљивости.

У другом делу емисије чућете извештаје о прослави славе парохије Светог апостола и јеванђелисте Марка у Браунау на реци Ин, горња Аустрија као и шта се чита међу Србима у Мађарској и Румунији.

Уредница и водитељка емисије Драгана Живојновић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара