Студио 6 на бис – Велвети и пријатељи

Подсећамо се концерта бенда Велвети који су, у Студију 6 Радио Београда, наступили са пријатељима, 23. априла 2014. године.

Бенд Велвети настао је крајем новембра 2013. године, с намером да се ода почаст фронтмену бенда Velvet Underground, Лу Риду, који је преминуо 27. новембра 2013.

Када је Velvet Underground настао средином 60-их година прошлог века, сматран је једним од радикалнијих бендова тог доба. Док их Енди Ворхол није открио, уобличио и усмерио ка одређеној естетици, још увек нису били заступници прогресивног правца рокенрола. Али када су постали бенд који наступа са моделом Нико као певачицом и има Лу Рида, новог месијанског песника који је постао глас њујоршке уметничке сцене, променили су рокенрол заувек.

Први албум Velvet Underground, настао 1967. године, постао је и остао прекретница у савременој историји музике. На овом албуму налазе се неке од њихових најбољих песама и готово све су биле изведене у интегралном облику у Студију 6, уз неколико песама које су касније настале, као и неколико Лу Ридових уметничких дела.

Ансамбл Велвети чине Дејан Утвар (бубњеви), Владислав Рац (вокал и бас гитара), Милорад Ристић (вокал и гитара), Никола Берчек (вокал и гитара ), док су се као певачи придружили Катарина Јовановић, Ана Софреновић, Тома Грујић, Ања Ђорђевић, Владимир Коларић, Борис Младеновић, Милица Митић, Ђурђа Станковић, Душан Страјнић, Ана Ћурчин и гостујући музичари Соња Лончар (клавир) и Филип Крумес (виолина).



Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије