Студио 6 на бис – Дамир Имамовић и ансамбл Севдах Такхт

Подсетићемо се наступа Дамира Имамовића и његовог ансамбла Севдах Такхт. Чућете снимак концерта одржаног 19. октобра 2015. године у оквиру циклуса „Концерти у Студију 6 Радио Београда”.

Севдах Дамира Имамовића представља нови корак у развоју традиције севдаха. Овај уметник рођен је у Сарајеву, у породици легендарног мајстора севдаха Заима Имамовића, и басисте, аутора, певача и продуцента Неџада Имамовића. Дамир од детињства учи о естетици ове традиционалне уметности.

Од 2005. године, почиње са соло наступима (вокал и гитара), после чега формира свој први трио са којим снима два запажена албума. Осим извођачке каријере, Дамир Имамовић је активан и као истраживач, предавач и едукатор у оквиру програма радионица и предавања „СевдахЛаб" у којем излаже историју, естетику и занатске тајне севдаха као традиционалне уметности.

На концерту у Студију 6 Радио Београда наступио је са својим дугогодишњим сарадницима, Иваном Михајловићем (бас), Ненадом Ковачићем (удараљке), као и са новом виолинисткињом Иваном Ђурић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије