Директан пренос из Студија 6 – Наступ ансамбла Метаморфозис

У среду, 17. јуна од 21 сат на Трећем програму Радио Београда и каналу РТС 3 уживо преносимо наступ ансамбла "Метаморфозис" - поводом десетогодишњице постојања - током којег ће премијерно извести дела Ирене Поповић-Драговић, Наташе Богојевић, Драгане Јовановић, Драшка Аџића и Владимира Трмчића, као и „Песме моје мајке” Јосипа Славенског.

Камерни ансамбл Метаморфозис основан је 2005. године на иницијативу виолисте и уметничког директора Саше Мирковића. Ансамбл је од настанка посвећен извођењу граничних жанрова уметничке музике, као што су нова музика, world music, дела која дотичу или садрже елементе популарних стилова, али и извођењу добро познатих дела западно-европске музичке традиције у „новом руху" - у другачијим, новим аранжманима и сценским поставкама, које представљају својеврстан одговор на савремени тренутак, укус публике и праксу музичког извођења у свету.

Желећи да допринесе не само промоцији, већ и развоју српске музике, ансамбл Метаморфозис је посебно посвећен поручивању и премијерном извођењу дела домаћих аутора, како оних најмлађе генерације, тако и већ етаблираних аутора. Током свог релативно кратког постојања, премијерно је извео импозантан број композиција посвећених управо ансамблу и Саши Мирковићу. Тренутно сарађују са великим бројем композитора, како из Србије, тако и из иностранства.

„Нова сцена" која се формира у Студију 6 омогућује домаћим и страним ствараоцима и музичарима једно сасвим ново место за креирање у дугачијим, студијским условима, упознавање са техником, али и могућност да пронађу пут до много већег броја гледалаца и слушалаца у земљи и иностранству. Сарадњом Трећег програма Радио Београда и РТС 3 директни преноси ових догађаја пружају најбоље од оба сегмента радија и телевизије - беспрекоран тон који омогућава контекст студијског извођења и слику врхунског квалитета, што публици омогућава да преко телевизијског екрана открије и доживи позорницу музичких експеримената и нових могућности.

Ауторско уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије