Читај ми!

Novi „ajfon“ oborio rekord

To što je „Epl“ pomalo razočarao ljubitelje „ajfona“ time što nije izbacio potpuno novi model, već „usavršenog prethodnika“, ne samo što nije umanjilo broj porudžbina, već je u prva 24 sata oboren i rekord. Analitičari procenjuju da je na rast prodaje uticala smrt Stiva Džobsa.

Američka kompanija „Epl" (Apple Inc.) saopštila je da je u roku od 24 časa od predstavljanja novog modela „ajfona" (iPhone 4S) broj porudžbina premašio milion, što je više od rekorda koji je držao prethodni model tog telefona.

Porudžbine se primaju od petka i za sada su moguće u SAD, Kanadi, Australiji, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Velikoj Britaniji.

Telefon će se u prodavnicama pojaviti u petak 14. oktobra i koštaće 200 dolara uz ugovornu obavezu od dve godine.

Kad je predstavljan prethodni model, „ajfon 4", broj porudžbina u prvom danu iznosio je 600.000, samo što tada porudžbine nisu bile omogućene iz Australije i Kanade.

Novi model „ajfona"ima unapređeni procesor A5 sa dva jezgra, kameru od osam megapiksela sa blicem, mogućnost snimanja videa u punom HD formatu i unapređenu obradu grafike. Srž novog telefona biće novi operativni sistem iOS 5.

Uprkos rekordnom broju narudžbenica, pojedini zaljubljenici u „Eplove" proizvode su razočarani jer se očekivalo predstavljanje potpuno novog uređaja, „ajfona 5".

Analitičari ocenjuju da je smrt osnivača „Epla" Stiva Džobsa uticala na rast prodaje novog „ajfona". Marketinški stručnjaci tvrde da je uobičajeno da posle smrti jedne tako značajne osobe kojoj su se svi divili zbog kreativnosti, poraste broj ljudi koji žele da imaju proizvod njegove kompanije.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво