Džinovski biser na aukciji

Jedan od najvećih bisera na svetu u obliku suze naći će se na aukciji u Dubaiju 20. aprila. Vrednost bisera srebrnkaste boje procenjena je na četvrt miliona dolara.

Među stotinak komada nakita koji će se 20. aprila naći na aukciji u Dubaiju, u organizaciji kuće „Kristi" (Christie), biće ponuđen i jedan od najvećih prirodnih bisera na svetu, prenosi Rojters.

Reč je o srebrnkastom biseru u obliku suze koji teži 60 karata (jedan karat kada je reč o dragom kamenju i biserima oznaka je za težinu od 200 miligrama) i čija se vrednost procenjuje na četvrt miliona dolara.

Ovaj izuzetan biser postavljen je kao privezak na srebrnom lancu za koji je pričvršćen dijamantom.

Biseri su posebno značajni za Dubai, jer je pre jednog veka lov na bisere bio glavni izvor prihoda u tom lučkom gradu.

Aukcijska kuća „Kristi" planira da na aprilskoj licitaciji nakita u Dubaiju ostvari promet između pet i šest i po miliona dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво