Hologramska pop zvezda

Japanci su još jednom pokazali koliko su ispred svog doba, a možda i sa druge planete. Najnovija atrakcija u Zemlji izlazećeg sunca je Hatsune Miku, 16-godišnja pevačica... koja zapravo ne postoji. Ona je tri-de hologram koji peva i igra, a na njenim koncertima publika vrišti!

Najnovija japanska pop senzacija Hatsune Miku u stvari je hologram koji peva. Miku je okupila veliki broj fanova, a svaki koncert je rasprodat!

Ovaj pevački hologram proizvela je firma Crypton Future Media. Koriste Jamahin program Vokaloid (=Vocal + Android), uz pomoć kojeg hologram može da otpeva bilo koju pesmu sa kompjutera.

Miku predstavljaju kao da ima 16 godina, 158 centimetara visine i 42 kilograma. Eto koliko daleko su išli.

Glas joj je pozajmila glumica Saki Fudžita.

Hologram je od 31. avgusta 2007. kada je prvi put pušten, postao toliko popularan da fanovi doslovno vrište na koncertima, a Miku postala slavna kao svaka druga živa pop zvezda. Ona gostuje u japanskim TV emisijama, ima sopstveni sajt, video-igre i figurice.

Trenutno je na turneji sa bendom, a krajem prošle godine prvi put je nastupala van Japana i to u Singapuru, gde je imala koncert na azijskom festivalu animiranog filma AFA.

Ovo je jedini put u istoriji muzike da se koristi hologram na koncertima.

Grupa „Gorilaz" je na dodeli Em-Ti-Vi (MTV) nagrada 2006. godine koristila holograme, ali su ih prikazivali na velikom ekranu i nisu bili u tri-de verziji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво