Devet mu je godina, a pravi burek prste da poližeš

Da se u Nišu pravi dobar ako ne i najbolji burek, odavno se zna, ali doskoro Nišlije nisu znale da imaju i najmlađeg buregdžiju – devetogodišnjeg Novaka Stevanovića. Njegove starije kolege iz pekare u Malošištu kažu da mu još malo treba da postane vrhunski majstor.

Veštim rukama Novak pravi burek od pete godine i dobro zna kako da mu kore budu tanke, jer bez toga nema dobrog bureka.

„Dolazio je i gledao. Skidao pokrete, pokazali smo mu mi, pomogli da usavrši samo otvaranje kore, još malo i biće vrhunski majstor“, kaže buregdžija Stefan Stamenković.

„Meni nije teško, nekome je teško, ali meni nije. Uživam u tome kad pravim“, ističe Novak Stevanović.

Ima Novak dvojicu starije braće, ali oni u porodičnoj pekari provode mnogo manje vremena nego on.

„Suprug i ja bismo voleli da nastavi da radi ovaj posao, koji su radili njegov deka, pradeka, pa eto i mi“, navodi Novakova majka Irena.

„Ima on i drugih aktivnosti. Škola, a voli i sport. Ponekad hoće da pretera s tim da provede malo više vremena u pekari, ali eto, mi to korigujemo“, objašnjava Novakov otac Dejan Stevanović.

„Sve volim, ali eto najviše volim da pravim burek i da treniram fudbal“, kaže Novak.

Za sada od lopte bolje vrti testo i već je mnoge šarmirao svojom buregdžijskom spretnošću.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се