Ona ima recept za grickalice od sira, ali i za uspeh

Posao u marketinškoj agenciji zamenila je onim u prehrani. Umesto za poslodavca, počela je da radi za sebe. Otkrila je recept za grickalicu, ali i uspeh.

Kada dođete u goste običaj je da vas posluže slatkim i vodom. Ako ste kod Manojlovića umesto toga izneće vam kačkavalj na njihov način. Ideja da sir može biti grickalica, ali i posao, javila se pre pet godina.

„Nas je to asociralo, znate kada narendate kačkavalj na picu pa ostane po tepsiji po teflonu i onda se on zapeče i hrska. Mi smo rešili da taj ukus zadržimo, ali da ga napravimo na zdrav način“, kaže Tijana Mahojlović, koja je zajedno sa suprugom uplovila u preduzetničke vode.

Za proizvodnju koriste isključivo domaći kačkavalj. Melju ga, mešaju sa začinima i suše. Posao u prehrani Tijana Manojlović, koja je ekonomista po struci, učila je u hodu.

„Niko se nije naučen rodio, ja sam na svu sreću imala pomoć, moj dever je tehnolog, tako da smo mi zajedno dolazili do te priče, hvatali su se često za glavu sa tim šta ja i kako hoću, ali smo na kraju izgurali celu priču“, seća se Tijana.

Iako su posao pokrenuli pre četiri godine tek pretprošle godine dobili su konačan proizvod. Baš toliko je kažu bilo i potrebno da ideju sprovedu u delo.

„Upravo to vreme koje je proteklo od testiranja do izlaska proizvoda na tržište je vreme koje je nama bilo da skupimo da bismo kupili svaku mašinu ponaosob, a i nama mašine koje smo kupovali nisu bile dovoljno dobre nego smo morali da ih modifikujemo“, objašnjava ova preduzetnica.

Za sve to trebalo je dosta strpljenja, a upravo ono je ključ uspeha u preduzetništvu, ističe Tijana.

„Ako vi vidite da za godinu dana, dve godine možete da zaradite ozbiljan novac od toga, ali da imate dovoljno strpljenja i vizije da kažete: 'Da, za dve godine će se to zaista desiti', onda ne brojite da li možete u ovom momentu da živite od tog posla nego idete napred“, tvrdi Tijana.

I zato ukoliko u prvih godinu dana ne vidite dobit od posla ne treba da odustajete, kao što ni u posao ne treba da krećete bez jasne ideje šta želite da postignete.

„Svaki nov proizvod mora da izgradi svoje mesto na tržištu, mesta ima onoliko koliko ga vi napravite u smislu kada pronađete potrebu za proizvodom ne pravite proizviode na pamet, jer ako postoji potreba iskoristite taj trend“, svetuje mlada preduzetnica.

Ne samo da je iskoristila trend, jer je na tržištu i te kako bilo potrebe za ovim proizvodom, već je počela da uživa u onome što radi. Kada je napustila posao u marketinškoj agenciji promene su bile vidljive na samom početku. To nam potvrđuje i njena majka, koja joj je desna ruka u proizvodnji.

„Kad je prešla na svoj posao, kao kad se balon oslobodi, jednostavno ona je počela da diše i počela je da živi, bez obzira na sve to što je tu bilo puno posla, možda i više nego na prethodnom poslu koji je radila, ali ovo je postala ona, njena kreativnost je počela njoj da prija jer je ona to želela“, kaže Tijanina majka Gordana Marinković.

Njenu sreću dodatno će učvrstiti čokolada koja ne goji - jer je to naredni proizvod koji namerava da razvije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво