Počeo izbor za najmajstora ajvara – „Izađi mi na teglu“

Karavan ajvara krenuo je na put po Srbiji dug skoro dva meseca. Svi koji žele javno da pokažu svoje umeće u spremanju ajvara mogu preko lokalnih turističkih organizacija da prijave učešće. Sve potrebno za pripremu ajvara obezbeđuju organizatori: paprike, ulje, so, šećer, drva za vatru. Prva stanica karavana je Ada Ciganlija u Beogradu.

„Izađi mi na teglu“. Naziv manifestacije ima prizvuk izazova. Pa ko da mu odoli, posebno u zemlji u kojoj svi misle da je njihov ajvar najbolji.

I ovde možete da vidite sve faze pripreme ajvara – od pečenje paprika do prženja.

Samo, nažalost, nema degustacije. Svi još pamtimo kako nam mame nikada nisu davale da otvorimo teglu ajvara pre zime.

U svakom gradu biraće se najbolji lokalni majstor ajvara koji dalje nastavlja takmičenje.

„Ove godine obilazimo preko 30 gradova širom Srbije u potrazi za najmajstorom koji će se finalno okupiti opet ovde u Beogradu, 13. oktobra, da još jednom pokažu svoje umeće, ukrste varjače da vidimo ko je kralj ajvara za 2018“, objašnjava Ljiljana Vukotić iz organizacije karavana „Izađi mi na teglu“.

Najbolji među najboljima dobiće poklon. Šporet „smederevac“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се