Tri kraljevske kobre u limenkama za čips

Američka granična policija zaplenila je tri kraljevske kobre koje je otkrila u limenkama za čips u južnoj Kaliforniji i uhapsila muškarca zbog sumnje da je u zemlju ilegalno uvozio zmije i druge reptile, saopštilo je američko tužilaštvo.

Uhapšeni muškarac je u paketu, koji je želeo da pošalje iz SAD u Hongkong, spakovao i šest zaštićenih kornjača, među kojima su bile pustinjske i tri tačkaste kornjače, a ta pošiljka je presretnuta i kornjače su spašene, prenosi Si-En-En. 

Kraljevske kobre, u ovom slučaju dugačke oko 60 centimetara, izrazito su otrovne, mogu da porastu više od pet metara i zaštićene su kao ugrožena vrsta zbog čega se ne smeju uvoziti i izvoziti.

Granična policija zaplenila je zmije jer predstavljaju opasnost za javnost, a prilikom pretrage kuće uhapšenog pronađeno je još nekoliko paketa iz Hongkonga, kutija sa bebom meksičkog krokodila i veće kutije sa desetak zaštićenih vrsta kornjača.

Uhapšeni je prilikom ispitivanja priznao da je prethodno primio 20 kraljevskih kobri, ali da su sve uginule pri transportu.

Ukoliko ga proglase krivim, on bi mogao da dobije maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво