Još jedan protest u Britaniji – učenici došli u školu u suknjama

Tridesetak đaka jedne srednje škole u britanskom gradu Eksiteru došlo je u školu u suknjama, pošto im nije dozvoljeno da po vrućini nose šortseve, već su obavezne pantalone.

Učenici Akademije ISCA tražili su dozvolu da svoju školsku uniformu prilagode velikoj vrućini. 

Prema rečima đaka, ideju da protestuju dobili su od same direktorke škole, mada je jedan od đaka rekao da ne misli da im je direktorka ozbiljno predložila da umesto dugačkih pantalona, ne nose šortseve, nego suknje.

Učenici se nadaju da će protestom navesti školu da razmotri svoju politiku o šortsevima. Pravila oblačenja ne važe samo za učenike u školama, već i zaposlene na radnim mestima, protiv čega se, takođe u Britaniji, pobunio jedan mladić, došavši na posao u suknji

Direktorka škole Ejmi Mičel je rekla da šortsevi nisu deo uniforme za dečake i da neće uvoditi promene bez prethodnih konsultacija i sa đacima i sa porodicama.

„Shvatamo da je prethodnih nekoliko dana bilo izuzetno vruće i radimo najbolje što možemo da omogućimo i učenicima i zaposlenima da im bude što udobnije“, rekla je Mičelova, ali je dodala da će razmotriti promenu uniforme.

Školski propisi o uniformama utvrđuju da dečaci nose pantalone, a devojčice ili pantalone ili karirane suknje. Košulje mogu da izvuku iz pantalona samo u učionici i da skinu kravate, ali moraju da ih stalno imaju sa sobom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара