I „Junajted“ će nuditi 10.000 dolara za ustupanje mesta

Avio-kompanija „Junajted erlajns“ saopštila je da će nuditi do 10.000 američkih dolara kompenzacije putnicima koji na dobrovoljnoj bazi prepuste svoja sedišta na prebukiranim letovima, kao deo napora da poprave svoj imidž nakon što su nedavno na silu izbacili putnika iz jednog od svojih aviona, navodi „Rojters“.

И „Јунајтед“ ће нудити 10.000 долара за уступање места И „Јунајтед“ ће нудити 10.000 долара за уступање места

Naš cilj je da sprečimo incidente i postanemo avio-prevoznik sa većim fokusom na mušterije, navodi se u saopštenju „Junajted erlajnsa“.

Prethodne dve nedelje „Junajted“ je bio u žiži javnosti, pošto su se na internetu pojavili video-snimci na kojima se vidi da obezbeđenje avio-prevoznika uz upotrebu sile izbacuje 69-godišnjeg putnika Dejvida Daoa iz aviona.

Daou su slomljena dva zuba, nos, a dobio je i potres mozga tokom gužve koja je nastala kada nije želeo da napusti avion, rekao je njegov advokat, dodavši da će verovatno tužiti avio-kompaniju.

„Junajted“ ima politiku da prodaje više karata nego što zaista ima sedišta u avionu, kako bi se popunila mesta ljudi koji se ne pojave na određenom letu.

Kompanija saopštava da više neće zvati organe reda da blokiraju ulaz u avion i da putnici koji su već smešteni neće morati da prepuštaju svoja sedišta.

„Junajted“ će od juna prihvatiti politiku „bez pitanja“ o izgubljenom prtljagu, nudeći kompenzaciju od 1.500 dolara kako bi troškovi izgubljenog prtljaga bili pokriveni.

„Ovo je prekretnica za sve nas u 'Junajtedu'“, rekao je izvršni direktor te kompanije Oskar Munjoz.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара