Путник насилно извучен из авиона тужиће „Јунајтед eрлајнс“

Правни заступник доктора Дејвида Даоа, који је присилно удаљен из авиона америчке авио-компаније „Јунајтед ерлајнс“, најавио је тужбу против те компаније због повреда које је његов клијент претрпео.

Адвокат Томас Деметрио тврди да компанија злоставља путнике већ дуже време и да ће их тужити у име доктора који ће због сломљеног носа и два избијена зуба морати на операцију.

Лекар Дејвид Дао (69) пуштен је из болнице, али му је потребна реконструктивна хируршка операција, рекао је Деметрио на конференцији за новинаре. 

Инцидент се догодио у недељу када је Дао одбио да устане са седишта у авиону „Јунајтед ерлајнса“, на лету Чикаго–Луивил који је био пребукиран, преноси Глас Америке.

Снимак мобилним телефоном показује да су Даоа, који има повреде на лицу, три полицајца присилно извукла из авиона на аеродрому „О'Хер“ у Чикагу.

Дао је био један од четворо путника који су морали да напусте авион како би запослени у компанији могли да се укрцају.

Наводно је одабран насумично, након што су путници одбили понуду „Јунајтеда“ да се укрцају на каснији лет за Луивил.

Како преноси агенција Бета, Дао је изгубио два предња зуба и задобио прелом носа и потрес мозга. Саслушање службеника авио-компаније је у току.

Даова ћерка Кристал Пепер изјавила је дан је њена породица „ужаснута и шокирана“ због инцидента.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара