Danska, utvrđen identitet pilota aviona iz Drugog svetskog rata

Nemačkim borbenim avionom iz Drugog svetskog rata, čija je olupina pronađena u močvari na severu Danske, upravljao je, kako je utvrđeno, 19-godišnji Hans Vunderlih, navode danski mediji.

Данска, утврђен идентитет пилота авиона из Другог светског рата Данска, утврђен идентитет пилота авиона из Другог светског рата

Vunderlih se srušio 10. oktobra 1944. godine i više od 70 godina pošto je poginuo verovatno će biti sahranjen na vojnom groblju u Danskoj, pošto nema bliske rođake.

Nedavno je 14-godišnji Danijel Rom Kristijansen, proveravajući priču o rušenju nacističkog aviona, 250 kilometara severozapadno od Kopenhagena, koristeći detektor za metal pronašao motor, mitraljeze i delove trupa aviona.

Kristijansen je pronašao i nemačku uniformu, knjigu i posmrtne ostatke, navodi AP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво